rpclient service not run

This forum is dedicated to any questions about using RenderPal V2 under Linux and MacOSX.
satoruy
Posts: 45
Joined: 07 Aug 2008, 04:04
Location: Tokyo

rpclient service not run

Post by satoruy » 15 Jul 2011, 07:33

Hi,
We have some Linux render nodes of CentOS.
Rpclient service run with v2.3.5 & v2.5.1.
After updating to v2.5.5, rpclient doesn't run.

Error message
#../install-daemon.sh start
Starting the client...
...There were problems starting the client. Please check the configuration.
So I checked RpClientCmd.conf. This conf is the same as previous versions' conf.
[Client.General]
Alias = NKSERVER1
SearchPath =

[Client.Heartbeat]
BroadcastAddress = 192.168.5.25
BroadcastPort = 2705
BroadcastInterval = 10

[Client.Output]
OutputBufferLimit = 250
TurnOffOutput = false

[Output]
Logging = true
DeleteLogs = true
LogAgeDays = 7

[Client.Renderers]
Processors = -1
CoreDelay = 15

[Client.Connection]
ListenPort = 6507
KeepAlives = true
KeepAliveTime = 5

# Here is an example renderer configuration
[Renderers.Nuke]
Linux_64bit = /usr/local/Nuke6.1v3/Nuke6.1

User avatar
Shoran Support
RenderPal Team
Posts: 1225
Joined: 11 Apr 2008, 00:35
Location: Germany
Contact:

Re: rpclient service not run

Post by Shoran Support » 15 Jul 2011, 16:05

Start the client manually and see what happens (./rpclientcmd).

satoruy
Posts: 45
Joined: 07 Aug 2008, 04:04
Location: Tokyo

Re: rpclient service not run

Post by satoruy » 15 Jul 2011, 16:53

Nothing happened. No process.

User avatar
Shoran Support
RenderPal Team
Posts: 1225
Joined: 11 Apr 2008, 00:35
Location: Germany
Contact:

Re: rpclient service not run

Post by Shoran Support » 15 Jul 2011, 17:36

Please post the output.

satoruy
Posts: 45
Joined: 07 Aug 2008, 04:04
Location: Tokyo

Re: rpclient service not run

Post by satoruy » 15 Jul 2011, 18:20

Hi,
Output?
Stdout?
# ./rpclientcmd
#
# ps ax | grep rpclientcmd
5552 pts/5 S+ 0:00 grep rpclientcmd
#

User avatar
Shoran Support
RenderPal Team
Posts: 1225
Joined: 11 Apr 2008, 00:35
Location: Germany
Contact:

Re: rpclient service not run

Post by Shoran Support » 15 Jul 2011, 18:32

Please redownload the client and try again. You should also restart your Linux machines first.

satoruy
Posts: 45
Joined: 07 Aug 2008, 04:04
Location: Tokyo

Re: rpclient service not run

Post by satoruy » 19 Jul 2011, 11:24

Hi,
I've tried to re-install.
And then I've obtained the same result.
There is NO process of rpclient/rpclientcmd.

Code: Select all

# /etc/init.d/rpclient start
daemon
                                                           [  OK  ]
But the daemon is not running actually.

Code: Select all

# /etc/init.d/rpclient stop
                                                           [  FAILED  ]
There is no log in /var/log/.

User avatar
Shoran Support
RenderPal Team
Posts: 1225
Joined: 11 Apr 2008, 00:35
Location: Germany
Contact:

Re: rpclient service not run

Post by Shoran Support » 19 Jul 2011, 15:51

In the client's folder, remove all libraries from the Libs subdirectory except for the Python library and try again.

satoruy
Posts: 45
Joined: 07 Aug 2008, 04:04
Location: Tokyo

Re: rpclient service not run

Post by satoruy » 20 Jul 2011, 04:01

tak wrote:In the client's folder, remove all libraries from the Libs subdirectory except for the Python library and try again.
Thanks so much for your help.
But I'm sorry that I already removed installed directory when I re-installed.
I've removed rpclientcmd directory completely and I extracted install packege rpclient_linux.tar.bz2.
The packages' last Updated date is 2011/7/16.

Code: Select all

[root@server local]# rm -R -f  rpclientcmd
[root@server local]# tar xvf /root/rpclient_linux.tar.bz2
[root@server local]# cd rpclientcmd/
I edited RpClientCmd.conf
Alias = server
BroadcastAddress = 192.168.5.25

Code: Select all

 
[root@server rpclientcmd]# ./install-daemon.sh start

Starting the client...
...There were problems starting the client. Please check the configuration.
[root@server rpclientcmd]# ./rpclientcmd
[root@server rpclientcmd]# ps ax | grep rpclient
 8796 pts/1    S+     0:00 grep rpclient
[root@server rpclientcmd]#

User avatar
Shoran Support
RenderPal Team
Posts: 1225
Joined: 11 Apr 2008, 00:35
Location: Germany
Contact:

Re: rpclient service not run

Post by Shoran Support » 20 Jul 2011, 16:42

We have run a few tests on CentOS (5.6) ourself and uploaded new archives; please re-download once more - the client should run fine now.

Post Reply