rpclient service not run

This forum is dedicated to any questions about using RenderPal V2 under Linux and MacOSX.

rpclient service not run

Postby satoruy » 15 Jul 2011, 07:33

Hi,
We have some Linux render nodes of CentOS.
Rpclient service run with v2.3.5 & v2.5.1.
After updating to v2.5.5, rpclient doesn't run.

Error message
#../install-daemon.sh start
Starting the client...
...There were problems starting the client. Please check the configuration.


So I checked RpClientCmd.conf. This conf is the same as previous versions' conf.

[Client.General]
Alias = NKSERVER1
SearchPath =

[Client.Heartbeat]
BroadcastAddress = 192.168.5.25
BroadcastPort = 2705
BroadcastInterval = 10

[Client.Output]
OutputBufferLimit = 250
TurnOffOutput = false

[Output]
Logging = true
DeleteLogs = true
LogAgeDays = 7

[Client.Renderers]
Processors = -1
CoreDelay = 15

[Client.Connection]
ListenPort = 6507
KeepAlives = true
KeepAliveTime = 5

# Here is an example renderer configuration
[Renderers.Nuke]
Linux_64bit = /usr/local/Nuke6.1v3/Nuke6.1
satoruy
 
Posts: 45
Joined: 07 Aug 2008, 04:04
Location: Tokyo

Re: rpclient service not run

Postby Shoran Support » 15 Jul 2011, 16:05

Start the client manually and see what happens (./rpclientcmd).
User avatar
Shoran Support
RenderPal Team
 
Posts: 1156
Joined: 11 Apr 2008, 00:35
Location: Germany

Re: rpclient service not run

Postby satoruy » 15 Jul 2011, 16:53

Nothing happened. No process.
satoruy
 
Posts: 45
Joined: 07 Aug 2008, 04:04
Location: Tokyo

Re: rpclient service not run

Postby Shoran Support » 15 Jul 2011, 17:36

Please post the output.
User avatar
Shoran Support
RenderPal Team
 
Posts: 1156
Joined: 11 Apr 2008, 00:35
Location: Germany

Re: rpclient service not run

Postby satoruy » 15 Jul 2011, 18:20

Hi,
Output?
Stdout?

# ./rpclientcmd
#
# ps ax | grep rpclientcmd
5552 pts/5 S+ 0:00 grep rpclientcmd
#
satoruy
 
Posts: 45
Joined: 07 Aug 2008, 04:04
Location: Tokyo

Re: rpclient service not run

Postby Shoran Support » 15 Jul 2011, 18:32

Please redownload the client and try again. You should also restart your Linux machines first.
User avatar
Shoran Support
RenderPal Team
 
Posts: 1156
Joined: 11 Apr 2008, 00:35
Location: Germany

Re: rpclient service not run

Postby satoruy » 19 Jul 2011, 11:24

Hi,
I've tried to re-install.
And then I've obtained the same result.
There is NO process of rpclient/rpclientcmd.

Code: Select all
# /etc/init.d/rpclient start
daemon
                                                           [  OK  ]

But the daemon is not running actually.
Code: Select all
# /etc/init.d/rpclient stop
                                                           [  FAILED  ]


There is no log in /var/log/.
satoruy
 
Posts: 45
Joined: 07 Aug 2008, 04:04
Location: Tokyo

Re: rpclient service not run

Postby Shoran Support » 19 Jul 2011, 15:51

In the client's folder, remove all libraries from the Libs subdirectory except for the Python library and try again.
User avatar
Shoran Support
RenderPal Team
 
Posts: 1156
Joined: 11 Apr 2008, 00:35
Location: Germany

Re: rpclient service not run

Postby satoruy » 20 Jul 2011, 04:01

tak wrote:In the client's folder, remove all libraries from the Libs subdirectory except for the Python library and try again.

Thanks so much for your help.
But I'm sorry that I already removed installed directory when I re-installed.
I've removed rpclientcmd directory completely and I extracted install packege rpclient_linux.tar.bz2.
The packages' last Updated date is 2011/7/16.


Code: Select all
[root@server local]# rm -R -f  rpclientcmd
[root@server local]# tar xvf /root/rpclient_linux.tar.bz2
[root@server local]# cd rpclientcmd/


I edited RpClientCmd.conf
Alias = server
BroadcastAddress = 192.168.5.25


Code: Select all
 
[root@server rpclientcmd]# ./install-daemon.sh start

Starting the client...
...There were problems starting the client. Please check the configuration.
[root@server rpclientcmd]# ./rpclientcmd
[root@server rpclientcmd]# ps ax | grep rpclient
 8796 pts/1    S+     0:00 grep rpclient
[root@server rpclientcmd]#
satoruy
 
Posts: 45
Joined: 07 Aug 2008, 04:04
Location: Tokyo

Re: rpclient service not run

Postby Shoran Support » 20 Jul 2011, 16:42

We have run a few tests on CentOS (5.6) ourself and uploaded new archives; please re-download once more - the client should run fine now.
User avatar
Shoran Support
RenderPal Team
 
Posts: 1156
Joined: 11 Apr 2008, 00:35
Location: Germany

Next

Return to Linux & MacOSX

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron